Blog

Fotbalul si feminitatea – curajul de a te exprima

Dacă în conceptul de feminitate nimeni nu contestă rolul jucat de partea biologică, iată că modul cum percepe societatea feminitatea e mult dezbătut, iar ideea de feminitate e un construct în continuă schimbare.

Read more

Din Constanța până-n Franța: pasiunea Biancăi Giuran pentru arbitraj nu are limite!

Bianca Giuran a început să arbitreze la doar 13 ani în ligile de copii și juniori din România. Cariera i-a fost insuflată chiar de tatăl ei (și el arbitru), care o susține necondiționat. A pășit de foarte mică pe terenul de fotbal și i-a plăcut atât de mult sentimentul de libertate încât a știut că vrea să fie aproape de fenomen toată viața.

Read more

Povestea lui Vlad Nicoară ca Preparator Fizic și de ce este aceasta o meserie frumoasă.

Pe Vlad Nicoară l-am cunoscut prima dată în Turcia, într-un cantonament cu Naționala de Fotbal Feminin, echipa de senioare. Încă de la primul antrenament, un lucru ne-a atras cel mai mult atenția: implicarea lui în lucrul cu fetele. Ulterior, am aflat că este și preparatorul fizic al Naționalei de Fotbal Masculin U21, cu care e foarte aproape de o calificare istorică la Euro 2021.

Read more

“Ce vrei să faci cu viața ta?” și alte întrebări de oameni mari

#perspectiveinfotbal revine cu un nou articol pe care multe îl veți considera cel puțin util. Nouă ne-ar fi fost foarte util dacă mai aveam între 15 și 19 ani. Însă, știi cum se spune: niciodată nu e prea târziu să-ți găsești și să-ți urmezi pasiunea!

Read more

5 abordări pentru a obține un loc de muncă într-o organizație sportivă

Fie că ești în căutarea primului loc de muncă, pe termen scurt, mediu sau lung, fie că dorești să schimbi job-ul pe care-l ai în acest moment, credem că este important să știi cum să cauți acest loc de muncă. Procesul poate fi anevoios, provocator, însă hai să ne concentrăm pe ce poți face pentru a fi cu un pas mai aproape de găsirea acestui loc de muncă, eventual care să-ți și placă. 

Read more

De la pasiune la meseria de Fizioterapeut, cu Alexandra Georgescu

Așa cum am promis în articolul de lansare al proiectului #perspectiveinfotbal, revenim cu prima poveste profesională a unei femei din fotbal. Alexandra Georgescu este fizioterapeut la Echipa Națională de Fotbal Feminin a României, a căutat întotdeauna să își facă meseria cât mai bine, meserie datorită căreia a ajutat foarte mulți oameni până acum.

Read more

Perspective pentru femei în fotbal

Fotbalul, în primii ani de viață ai copilului, este un sport ce e încurajat de familie. Și așa și trebuie să fie. Unul din părinți te învață să exersezi, mai târziu începe să te conducă la antrenamentele cu echipa. În ziua meciului, familia și prietenii apropiați vin să te susțină, să te înveselească și să te încurajeze atunci când echipa ta pierde sau când nu ai avut cea mai bună evoluție de pe teren. Probabil că și ei fac multe sacrificii pentru a fi alături de tine, pentru a-ți oferi tot ce pot, pentru a te ajuta să îți îndeplinești visul: de timp, financiare și personale. Fără un angajament constant din partea familiei încă din primii ani ai vieții tale, sunt șanse mari să eșuezi dinainte să începi drumul spre o carieră de profesionistă în fotbal.

Read more

Iulia Iorgoni: ”Cea mai mare motivație în fotbal este dorința de a evolua pe zi ce trece.”

Chiar dacă Iulia a avut parte de foarte multe greutăți în viață, de una singură a găsit tăria necesară de a trece peste și tocmai de aceea a devenit această fată ambițioasă cu o pasiune foarte mare pentru fotbal pe care am ales să v-o prezentăm astăzi.
Joacă la Universitatea Alexandria de aproape 4 ani, fiind prima ei echipă, iar postul pe care evoluează este de fundaș central.

Read more

Mădălina Gherghi: ”Arbitrajul m-a responsabilizat, m-a disciplinat, formându-mi caracterul și oferindu-mi principii care mă reprezintă ca om.”

Să devii arbitru e relativ ușor, te înscrii la un curs, înveți și dai un examen. Să rămâi arbitru este partea provocatoare. Numai pasiunea pentru fotbal te poate face să privești această meserie, ca pe una în care nu trebuie să muncești. Și e o regulă general valabilă, după cum zice și acest citat: “Fă ceea ce-ţi place cu adevărat şi nu vei mai munci nicio zi din viaţa ta!”

Read more

Cum îți influențează somnul performanța sportivă?

În ziua de azi, cu ajutorul tehnologiei, orice sportiv/ă are la dispoziție o paletă largă de metode de refacere post efort, care mai de care mai performante. Cu toate acestea, adevărul este că tehnologia nu poate înlocui în totalitate principalele două metode de refacere și anume somnul și nutriția! 

Read more