Blog

Iulia Iorgoni: ”Cea mai mare motivație în fotbal este dorința de a evolua pe zi ce trece.”

Chiar dacă Iulia a avut parte de foarte multe greutăți în viață, de una singură a găsit tăria necesară de a trece peste și tocmai de aceea a devenit această fată ambițioasă cu o pasiune foarte mare pentru fotbal pe care am ales să v-o prezentăm astăzi.
Joacă la Universitatea Alexandria de aproape 4 ani, fiind prima ei echipă, iar postul pe care evoluează este de fundaș central.

Read more

Mădălina Gherghi: ”Arbitrajul m-a responsabilizat, m-a disciplinat, formându-mi caracterul și oferindu-mi principii care mă reprezintă ca om.”

Să devii arbitru e relativ ușor, te înscrii la un curs, înveți și dai un examen. Să rămâi arbitru este partea provocatoare. Numai pasiunea pentru fotbal te poate face să privești această meserie, ca pe una în care nu trebuie să muncești. Și e o regulă general valabilă, după cum zice și acest citat: “Fă ceea ce-ţi place cu adevărat şi nu vei mai munci nicio zi din viaţa ta!”

Read more

Cum îți influențează somnul performanța sportivă?

În ziua de azi, cu ajutorul tehnologiei, orice sportiv/ă are la dispoziție o paletă largă de metode de refacere post efort, care mai de care mai performante. Cu toate acestea, adevărul este că tehnologia nu poate înlocui în totalitate principalele două metode de refacere și anume somnul și nutriția! 

Read more

Ioana Grigoraș: ”Îmi plac toate sporturile, însă fotbalul are ceva special.”

Poză realizată de Diana Coltofean, de la Și Fetele Joacă Fotbal.

Ioana e un exemplu de talent, maturitate și responsabilitate când vine vorba de școală și fotbal, cea din urmă fiind și pasiunea ei cea mai mare. Chiar dacă are doar 16 ani, are numeroase selecții la naționalele de fotbal feminin U17 și U19, își cunoaște foarte bine calitățile și este extrem de motivată să dea mereu totul pe teren la fiecare antrenament și meci.

Read more

Andreea Ene: ”A fi arbitru te face în permanență să îți dorești din ce în ce mai mult și mai bine, astfel încât vei ajunge să îți depășești propriile limite.”

Din lumea fotbalului, face parte și tânăra ambițioasă Andreea Ene, arbitru de centru la toate Ligile de fotbal feminin și la Liga a 3-a masculin, care iubește atât de mult să arbitreze, încât nu poți să nu observi că și arbitrajul o iubește pe ea. Cu alte cuvinte, i se potrivește ca o mănușă ceea ce face. De aceea și ajunge să facă o treabă excelentă în fiecare meci.

Read more

Claudia Pană: ”Nimic nu mă poate opri din ceea ce fac, pasiunea e mult prea mare și învinge tot.”

Nu o știm pe Claudia de foarte mult timp, dar o știm de suficient timp cât să ne dăm seama că a face parte din echipa națională, pentru ea, este mai mult decât o realizare: este confirmarea că este în locul potrivit la momentul potrivit. Iubește fotbalul și este dovada că munca depusă până acum și toate sacrificiile făcute de ea nu au fost deloc în zadar.

Read more

Mădălina Tătar: ”Drumul către performanță în fotbal are nevoie de muncă, sacrificii și ambiție!”

La doar 17 ani, Mădălina Tătar joacă la unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal feminin din lume. SL Benfica. Are nenumărate convocări la națională și tot ce îi trebuie pentru a ajunge acolo unde își propune. E organizată, focusată și echilibrată. Iubește fotbalul și fotbalul o iubește pe ea! Și am putea continua la nesfârșit cu laudele, dar mai bine vă lăsăm în compania Mădălinei, care are o poveste încântătoare și, mai ales, o atitudine de luptătoare.

Read more

Ce exerciții facem pentru a avea glezne mai puternice?

Leziunile la nivelul gleznelor și, în general, leziunile la nivelul membrelor inferioare, sunt leziuni întâlnite destul de frecvent în lumea fotbalului, mai ales în rândul sportivelor care practică acest sport pe un teren nu tocmai calitativ. De asemenea, astfel de accidentări pot apărea atunci când mobilitatea și rezistența de la nivelul membrele inferioare nu sunt dezvoltate suficient de mult.  

Read more

Fotbalul, o călătorie frumoasă pentru Cristina Tudorache

Cristina Tudorache este ușor de remarcat pe teren datorită înălțimii ei de invidiat, dar mai ales datorită implicării de care dă dovadă în teren. Joacă pe același post, cel de mijlocaș central și la echipa națională de fotbal feminin și la echipa ei, Universitatea Alexandria.

Read more

De ce e nevoie de psihologi sportivi la echipele de fotbal? Ne răspunde Corina Goreac, psihologă a echipei Naționale de Fotbal Feminin a României

Oricât am încerca să o descriem pe Corina, căreia i-am luat un interviu zilele trecute, simțim că ne sunt de prisos cuvintele. Și asta pentru că, citind răspunsurile ei, am rămas incredibil de îmbogățite și ne doream ca interviul să nu se mai termine. (Cu această ocazie, îți transmitem și că punem la cale un super proiect alături de Corina).

Read more