Blog

Ioana Grigoraș: ”Îmi plac toate sporturile, însă fotbalul are ceva special.”

Poză realizată de Diana Coltofean, de la Și Fetele Joacă Fotbal.

Ioana e un exemplu de talent, maturitate și responsabilitate când vine vorba de școală și fotbal, cea din urmă fiind și pasiunea ei cea mai mare. Chiar dacă are doar 16 ani, are numeroase selecții la naționalele de fotbal feminin U17 și U19, își cunoaște foarte bine calitățile și este extrem de motivată să dea mereu totul pe teren la fiecare antrenament și meci.

Read more

Andreea Ene: ”A fi arbitru te face în permanență să îți dorești din ce în ce mai mult și mai bine, astfel încât vei ajunge să îți depășești propriile limite.”

Din lumea fotbalului, face parte și tânăra ambițioasă Andreea Ene, arbitru de centru la toate Ligile de fotbal feminin și la Liga a 3-a masculin, care iubește atât de mult să arbitreze, încât nu poți să nu observi că și arbitrajul o iubește pe ea. Cu alte cuvinte, i se potrivește ca o mănușă ceea ce face. De aceea și ajunge să facă o treabă excelentă în fiecare meci.

Read more

Claudia Pană: ”Nimic nu mă poate opri din ceea ce fac, pasiunea e mult prea mare și învinge tot.”

Nu o știm pe Claudia de foarte mult timp, dar o știm de suficient timp cât să ne dăm seama că a face parte din echipa națională, pentru ea, este mai mult decât o realizare: este confirmarea că este în locul potrivit la momentul potrivit. Iubește fotbalul și este dovada că munca depusă până acum și toate sacrificiile făcute de ea nu au fost deloc în zadar.

Read more

Mădălina Tătar: ”Drumul către performanță în fotbal are nevoie de muncă, sacrificii și ambiție!”

La doar 17 ani, Mădălina Tătar joacă la unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal feminin din lume. SL Benfica. Are nenumărate convocări la națională și tot ce îi trebuie pentru a ajunge acolo unde își propune. E organizată, focusată și echilibrată. Iubește fotbalul și fotbalul o iubește pe ea! Și am putea continua la nesfârșit cu laudele, dar mai bine vă lăsăm în compania Mădălinei, care are o poveste încântătoare și, mai ales, o atitudine de luptătoare.

Read more

Ce exerciții facem pentru a avea glezne mai puternice?

Leziunile la nivelul gleznelor și, în general, leziunile la nivelul membrelor inferioare, sunt leziuni întâlnite destul de frecvent în lumea fotbalului, mai ales în rândul sportivelor care practică acest sport pe un teren nu tocmai calitativ. De asemenea, astfel de accidentări pot apărea atunci când mobilitatea și rezistența de la nivelul membrele inferioare nu sunt dezvoltate suficient de mult.  

Read more

Fotbalul, o călătorie frumoasă pentru Cristina Tudorache

Cristina Tudorache este ușor de remarcat pe teren datorită înălțimii ei de invidiat, dar mai ales datorită implicării de care dă dovadă în teren. Joacă pe același post, cel de mijlocaș central și la echipa națională de fotbal feminin și la echipa ei, Universitatea Alexandria.

Read more

De ce e nevoie de psihologi sportivi la echipele de fotbal? Ne răspunde Corina Goreac, psihologă a echipei Naționale de Fotbal Feminin a României

Oricât am încerca să o descriem pe Corina, căreia i-am luat un interviu zilele trecute, simțim că ne sunt de prisos cuvintele. Și asta pentru că, citind răspunsurile ei, am rămas incredibil de îmbogățite și ne doream ca interviul să nu se mai termine. (Cu această ocazie, îți transmitem și că punem la cale un super proiect alături de Corina).

Read more

Drumul tău în fotbal începe cu o nutriție echilibrată. Iată de ce!

Știm deja că drumul spre succes necesită foarte multă muncă, seriozitate, dăruire și sacrificii, dar pe lângă toate aceste aspecte, să nu uităm că o alimentație corespunzătoare este esențială.  

Alimentația echilibrată te va ajuta să atingi mult mai ușor toate obiectivele pe care ți le-ai stabilit, cum ar fi să ai o formă fizică de invidiat la fiecare meci sau antrenament sau să ai parte de o recuperare cât mai eficientă.

Read more

Cum a ajutat-o fotbalul pe Ana Vlădulescu să se dezvolte?

Ana Vlădulescu iubește fotbalul dintotdeauna, iar în 2018 acesta a răsplătit-o cu bine-meritatul titlu de ”Cea mai bună jucătoare din România la categoria ei de vârstă (2001)”. Drumul Anei spre performanță a început la 14 ani, când a decis că e momentul să joace într-un cadru organizat, iar de atunci, este de neoprit.

Am stat de vorbă cu ea și ne-a împărtășit câteva dintre emoțiile, trăirile și experiențele legate de fotbal, dar și despre cum acesta o dezvoltă și o face să fie o persoană și o sportivă mai bună.

Read more

Cum ne menținem pregătirea pe timp de COVID-19?

În prezent Coronavirus este unul dintre cei mai puternici adversari cu care întreaga populație s-a confruntat vreodată. COVID-19 este unul dintre acei adversari care te determină să pasezi mingea în propria jumătate de teren minute întregi la rând și te obligă să fii extrem de precaută, căci orice mișcare greșită pe care tu sau coechipierele tale o faceți, duce într-un mod cert la un gol primit în propria poartă, doar că în realitate golul primit poate avea valoarea unei vieți pierdute. 

Read more