„Există decizii bune și decizii greșite? Răspunsul este: există decizii. Dacă am avea un glob de cristal care să ne prezică urmările unei decizii, teoretic ne-am bucura și am avea tot curajul din lume. Dar care este orizontul de timp al unei astfel de previziuni? Câte zile, luni sau ani înainte ne arată un astfel de glob? Pentru că nu există un răspuns (sau google nu l-a afișat), o mult mai posibilă consecință ar fi că am amâna sau anula decizii care ar contribui la dezvoltarea noastră, ne-ar motiva și bucura, doar pentru că previziunea a arătat un viitor sumbru. Din fericire, globurile de cristal nu sunt instrumente patentate, astfel că nu ne rămâne decât să ne facem curaj și să decidem. Iar aceste decizii sunt luate pe baza resurselor din acel moment: context, informații, perspective, experiență, punctul vieții în care ne aflăm, dorințele și nevoile pe care le avem în acel moment. Toate aceste filtre contribuie la luarea unei decizii, iar timpul este cel care ne arată cât de benefică este. Pentru că orice experiență rezultată din acea decizie contribuie la formarea și dezvoltarea noastră.
„Bun, și dacă voi face numai alegeri greșite?” este una dintre întrebările pe care le primește des un consilier de carieră. Pentru „greșit”, avem paragraful de mai sus. Pentru „numai”, rădăcina este în alta parte. În autocunoaștere, de fapt lipsa ei. Repetiția este mama învățăturii, cu condiția să și învățăm. Când suntem pe pilot automat, vom repeta situații în viața noastră, întrebându-ne de ce avem ghinion, cum de numai nouă ni se întâmplă. Când devenim conștienți de noi înșine, lucrurile se schimbă și implicit și alegerile noastre.

Autocunoașterea începe cu cel mai simplu, dar relevant aspect al personalității noastre: valorile fundamentale. Sunt acel reper la care, oricât de mult deviem, ne vom întoarce, pentru că nu avem cum să le ignorăm. Aceste valori se pot nuanța în timp,  se pot adăuga sau elimina, dar nu vom trăi niciodată fără. Iar acestea sunt cele care ne ghidează, chiar și când nu ne dăm seama. Odată ce ne oferim timp să descoperim care sunt aceste valori și vom începe să acționăm în mod intenționat din prisma lor, ca prin minune, șirul alegerilor „greșite” se va scurta semnificativ, chiar dacă nu va dispărea complet.

Pentru tinerii aflați la începutul carierei, există și metode practice, prin care aceștia pot testa meseriile și domeniile de interes, pentru a afla ce își doresc, sau la fel de important, ce nu își doresc. Acest aspect din urmă, a vedea ce nu ne dorim, deși nu are o popularitate la fel de mare ca opusul lui, este la fel de util. Suntem întrebați din multe părți ce vrem, dar nu suntem învățați să ne întrebăm și ce nu ne dorim. O astfel de abordare are meritul de a tria opțiunile care vor ajunge pe lista scurtă a deciziei.

Despre metodele practice, într-un articol viitor, dar până atunci, vă las cu întrebările: Care sunt valorile voastre fundamentale? și Ce nu vă doriți? Alecsandra Ecard, Consilier de carieră și dezvoltare personală.

Pentru a fi la curent cu toate noutățile legate de acest proiect, îți recomandăm să dai Like paginii de Facebook Footballicious Girls și Follow pe Instagram footballicious.girls. Pe data viitoare! 🙂