Nu mi-am imaginat vreodată că mă voi distra făcând jogging. Alergarea, pentru mine, este distractivă doar atunci când implică lucrul în echipă și joaca cu mingea de fotbal sau de handbal, al doilea sport preferat al meu. 

Am aflat de cursa The Color Run încă de la începuturile lui în România, am avut colaborări în cadrul evenimentului pentru zona de copii, știam că mulți prieteni au mai fost la eveniment în trecut, însă nu am fost niciodată la eveniment în calitate de participant. Recunosc că ideea de a mă murdări din cap până-n picioare de bună-voie cu pudră fluorescentă și spumă, nu m-a entuziasmat de la bun început. Nici măcar nu m-a atras la momentul respectiv, să fiu sinceră. Am fost sceptică la ideea de a fi în ton cu ce e nou în oraș și produce frenezie. Ca atunci când se lansează un film și toată lumea merge să-l vizioneze. Resimt o presiune socială cum că și eu ar trebui să merg să-l văd doar pentru că majoritatea oamenilor aleg să facă asta.    

Însă, anul acesta, am mers la The Color Run Night! Mi-am făcut curaj pentru a afla de ce este cel mai distractiv eveniment sportiv din București.  Și iată care au fost factorii principali pentru care aș repeta de 12 ori experiența:

  • Am văzut oameni din toate categoriile de vârstă, care au lăsat pentru câteva ore toate grijile lor deoparte și au venit să facă mișcare într-un mod creativ și distractiv. De la mame care și-au scos copilașii în cărucioare până la bătrânei curajoși și optimiști care nu consideră că vârsta este un impediment pentru a se bucura de prezent.
  • Fiind o cursă necompetitivă și necronometrată, ne-am simțit cu toții mult mai relaxați. Atunci când suntem mai relaxați, suntem mult mai calmi, zâmbitori, umani și alegem să ne bucurăm de călătorie, nu de destinație.  În niciun moment nu a intervenit dorința de a demonstra cuiva ceva. Aici toți am fost egali.
  • Detaliile care fac diferența. Pe traseu, existau oameni din echipa de organizare care băteau palma cu tine și te încurajau. Să alergi 5 km nu este ușor, mai ales dacă nu faci acest lucru în mod regulat și organizat, iar uneori te poți descuraja dacă simți că eforturile tale nu sunt răsplătite.     
  • Un eveniment foarte bine organizat și mai ales, foarte bine pus în practică. Totul este conceput în favoarea celui care alege experiența, așa că cei de la The Color Run sunt foarte buni în ceea ce fac. Pe site-ul lor www.thecolorrun.ro  găsești informații complete și valoroase, astfel încât să îți setezi așteptările corect. Pe scurt, promit distracție și livrează o experiență de neuitat. 

Fie că mergi cu prietenii, fie că mergi singur/ă, cursa garantează hohote de râs, multă culoare pentru că nimeni nu scapă de tonele de pudră colorată, muzică antrenantă și oameni mult mai zâmbitori, spre deosebire de ce vedem zilnic în jurul nostru.  Este o ieșire din cotidian ce merită încercată cel puțin o dată în viață, însă garantat după prima încercare te vei fi îndrăgostit deja de unul dintre cele mai mișto sentimente, acela de a fi terminat cursa fără să realizezi că ai depus efort. Credeți-mă pe cuvânt… nu sunt numiți degeaba cei mai fericiți 5 km de pe Pământ. 

Foto: arhiva personală și www.thecolorrun.ro .