Refacerea după efort, nutriția, consilierea psihologică, recuperarea medicală, testările periodice și câte și mai câte au un rol crucial în îmbunătățirea performanțelor sportivilor. Adeseori când auzim termenul de sport de performanță ne gândim strict la orele petrecute pe teren și eventual în sala de forță, însă vă putem spune din propria experiență că viața unei fotbaliste este semnificativ mai complexă de atât și cu siguranță nu se rezumă doar la antrenamente tehnico-tactice și fizice.  

Te-ai întrebat vreodată ce face sau, cel puțin, ce ar trebui să facă o sportivă de performanță pentru a atinge cu adevărat performanța? Ei bine, începând cu nutriția corespunzătoare care contribuie la susținerea efortului din timpul antrenamentelor și meciurilor și ne ajută să accedem către o evoluție continuă, la care se adaugă recuperarea medicală după, din păcate, inevitabilele accidentări și să nu uităm de testările periodice ce ne ajută să ne monitorizăm activitățile sportive și să tindem către optimizarea performanțelor și multe altele printre care și mecanismul de bază a evoluției sportive, refacerea după efort.

96995dae-5fb8-41f2-a095-d7ef9d585044

Mulți atleți și multe atlete omit poate neintenționat unele din aceste aspecte fără de care mult dorita performanță tinde a fi un lucru foarte greu realizabil, adeseori imposibil, fapt total neadevărat, căci drumul către succes deși poate părea într-adevăr dificil,  este de fapt dedicat tuturor celor care sunt dispuși să muncească, să își dorească și să nu neglijeze niciunul din aspectele menționate mai sus. Poți ajunge pe culmile fotbalului feminin, însă nu fără a te dedica întru totul acestui lucru, iar asta înseamnă mult mai mult decât prezența la antrenamente și la meciuri. Degeaba stai ore în șir pe terenul de fotbal dacă nu tragi de tine și în sala de forță. În zadar joci etapa aceasta extraordinar dacă după meci în loc să te ocupi de recuperarea de după efort te duci și mănânci fast-food, iar luni la antrenament bineînțeles că ai neplăcuta surpriză de a nu da randament.

Hai să vorbim puțin despre refacerea după efort. Accederea către performanță se bazează cu siguranță pe echilibrul dintre antrenare și recuperare. Pentru a te menține la capacitate maximă constant este mai mult decât important să ai grijă să îi oferi corpului tău și o refacere corespunzătoare post efort. Iar aceasta constă în multe tehnici foarte cunoscute ce nu trebuie neglijate începând de la cele 7-9 ore de somn pe noapte, hidratarea și alimentația corespunzătoare, stretching după fiecare antrenament, dușuri alternative cu apă rece-caldă, băi cu gheață, masaj și până la tehnicile cele mai moderne pe care noi le-am încercat de curând la SuperFit precum: Drenajul limfatic ce asigura un masaj blând care stimulează circulația naturală a limfei în corp, relaxând mușchii și calmând durerile musculare fiind o metoda care limitează febra musculara după efort și Cold compression ce constă în crioterapie combinată cu compresia activă, o metoda de refacere foarte eficientă și rapidă, folosită pe scară largă în sportul de performanță, în special după competiții și antrenamente solicitante. Le-am încercat, ne-au plăcut și cu siguranță ne-au ajutat. Totodată am realizat încă o dată cât de necesară este atenția acordată recuperării. Adeseori după un meci greu Duminică nu eram la capacitate maximă la antrenamentul de marți, însă după ce prietenii noștri de la SuperFit ne-au ajutat să respectăm tot ce înseamnă recuperarea după efort ne-a fost mult mai ușor și cu siguranță ne-am optimizat performanțele sportive.

La SuperFit am găsit pachetul complet pentru a accede către mult dorita performanță. Ei se concentrează pe optimizarea performanțelor tuturor sportivilor, prin măsurarea și cuantificarea subtilităților și complexităților activităților sportive utilizând echipamente și tehnologii de ultimă oră în domeniul științelor sportive. Misiunea lor se bazează pe o filosofie potrivit căreia, un atlet, indiferent de vârstă, de tipul corpului sau de nivelul de experiență, merită să obţină cele mai bune rezultate, iar cu ajutorul lor asta ne propunem și noi să facem.

Rămâi aproape și îți vom dezvălui ușor ușor toate secretele ce se ascund în spatele sportului de performanță.