“Pasiune” este unul dintre cuvintele ce rezumă sensul existentei mele. Elegantă, plină de viață, frumoasă, unică, pasiunea este cea care ne face să privim totul în jurul nostru cu totul alți ochi. Totul capătă un alt sens și prinde culoare dintr-o dată, iar tu simți cum fiecare părticică din tine înflorește.

Viziunea ta despre oameni și lume în general, se schimbă radical. Devii un om mai bun, mai fericit, prinzi aripi să visezi, să zâmbești permanent și cel mai important, simți că trăiești.
Pasiunea îți deschide calea către visare, iar atunci când ai un vis la care clădești zi de zi puțin câte puțin, simți că ai cu adevărat un sens, iar misiunea ta, de fapt, este aceea de a nu renunța niciodată la visul tău, indiferent de provocările care tind să apară pe parcursul acestui drum măreț.
image1(9).JPG
Eu privesc viața ca pe o călătorie, o călătorie lungă, dar totuși nu atât de lungă precum credem, în care fiecare dintre noi este singurul capabil să-i dea un contur propriu.
Pasiunea mea cea mai mare este fotbalul. Deschid sertarul cu amintiri și caut cât mai adânc printre ele. Mă privesc printre sutele de amintiri care mai de care mai frumoase și îmi amintesc de primul meu contact cu o minge de fotbal, de prima oară când am jucat fotbal cu tatăl meu, de primul meu meci de fotbal în echipa școlii, de primul gol sau de prima înfrângere.
În timp ce te lași purtat printre toate amintirile din trecutul tău, te simti în sfârșit împlinit și vezi clar direcția pe care vrei să o urmezi în viață, apoi apare cineva care consideră că știe mai bine pentru tine și încearcă să te convingă că nu ai facut alegerea potrivită și nu reușește pur si simplu să te accepte așa cum ești, să accepte că tu ești singurul responsabil de propria fericire.
De multe ori se întâmplă să te conformezi. Probabil lipsa de încredere în propria persoană sau lipsa curajului, te îndeamnă să îți pui visurile pe pauză. Dar atunci când ai un vis foarte adânc înrădăcinat în tine, ceva nu te lasă să renunți și vine un moment în viața ta când nu mai vezi nimic în fața ochilor în afară de drumul care duce către împlinirea visului tău și asta din cauza unui singur motiv: au fost prea mulți ani în care ți-ai ignorat vocea inimii, ani în care ai simtit că îți trăiești viața muncind doar pentru visurile altora. De ce acest sacrificiu? Poate pentru că era vorba de părinții tăi, iar frica că i-ai putea dezamăgi atât de profund te-a orbit și te-ai lăsat condusă de ei către un scop care nu îți aparține.
image2(1).JPG
Atunci când conștientizezi că ai cu adevărat un vis de îndeplinit simți că ești în stare de orice, chiar dacă asta înseamnă să sacrifici tot ce ai deoarece visurile dau vieții un alt sens. Ele te fac să simți pe pielea ta diferența dintre a exista si a trăi.
Fiecare om este capabil și are dreptul să își clădească propriul viitor, exact asa cum și-l dorește. Pentru asta e nevoie de curaj, sacrificiu, dorință și dăruire. Dacă totul ar fi atât de ușor de îndeplinit precum ne-am dori noi uneori, nu am putea simți niciodată gustul adevărat al unei victorii, de aceea eșecul pavează drumul spre succes.
“Nu lăsa visurile să piară, pentru că dacă visele mor, viața ta nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare”, spunea Laugston Hughes.Eu am un vis la care nu o să renunț niciodată, chiar dacă asta a însemnat să-mi iau viața în propriile mâini de la o vârstă destul de fragedă, prin urmare stai pe-aproape căci îți voi povesti mai multe în următorul meu articol.
Ție ce vis îți dă aripi să-ți trăiești viața cu pasiune?