9 luni, două culori, un singur club, o familie, atât de multe sentimente trăite, o pasiune, un singur motiv…Fotbalul!
Tocmai s-a încheiat sezonul competițional 2017-2018, sezon care va fi întotdeauna special pentru mine, fiind sezonul în care am jucat pentru prima dată meciuri într-un cadru profesionist. Deși a trecut destul timp, încă mi se pare ireal cum acest vis a devenit realitate chiar atunci când încetasem să mai cred în el. Fiecare meci, fiecare clipă petrecută muncind la antrenamente îmi aduce atât de multă împlinire, încât mă face să mă simt atât de norocoasă..DSC_0219.jpg

Îmi aduc aminte cu drag de primul meci. Era o zi călduroasă de septembrie. Am ieșit de la vestiare și, în scurt timp, m-a cuprins un miros îmbietor de iarbă proaspătă. Prima dată când am pătruns pe teren, mi se părea atât de mare distanța de la o poartă la cealaltă..era o provocare pentru mine, mi se părea uimitor totul. Fiecare moment l-am trăit la intensitate maximă, așa cum rar mi se mai întâmplase vreodată înainte. Serile precedente fiecărui meci erau incredibile. Nu aveam stare, eram foarte nerăbdătoare, parcă îmi doream să treacă timpul mai repede. Voiam să pășesc cât mai curând pe gazonul fin, să simt adierea vântului sau sunetul mingii. Pentru mine nu mai conta cât de obosită eram din cauza programului încărcat de la școală sau din cauză că în fiecare zi a săptămânii trebuia să mă trezesc foarte devreme dimineața. În zilele în care aveam meci, deși puteam să mai dorm, eram atât de entuziasmată încât mă trezeam înainte să sune alarma.
”Passion is energy. Feel the power that comes from focusing on what excites you.”DSC_0134

Mi-a fost adresată de multe ori întrebarea: „Cum poți să reziști pe vremea asta la antrenamente?”
Într-adevăr, vremea nu a fost mereu frumoasă. Am făcut antrenamente și pe ploaie, și pe ninsoare, și când era foarte frig afară, o să vină antrenamente și la temperaturi foarte ridicate, dar aceste condiții meteo nu înseamnă nimic atunci când pasiunea ta este mai presus decât orice obstacol. Am auzit deseori la persoane care practică sporturi că detestă antrenamentele fizice, câțiva dintre ei chiar găsind diferite scuze pentru a le evita. Ei bine, pentru mine antrenamentele fizice sunt o amintire foarte plăcută din perioada de pregătire pe care am avut-o iarna trecută. Consider că aceste antrenamente au rolul, pe lângă acela de a antrena rezistența fizică, acela de a antrena și rezistența psihică. Mă simțeam extraordinar când terminam un antrenament fizic și știam că nu am renunțat nici măcar o clipă, mă simțeam motivată, puternică și determinată să nu renunț niciodată, aveam o încredere în mine mult mai mare.

PHOTO-2018-04-06-23-21-21

În acest sezon am învățat să accept înfrângerile, câștigând ceva în urma lor. La început, cel puțin când venea vorba de fotbal, nu acceptam deloc să pierd și mă demoralizam foarte tare în urmă unei înfrângeri. Este adevărat că nimic nu se compară cu frumusețea unei victorii, cum nimic nu se compară cu gustul amar al unei înfrângeri, dar este foarte important felul în care privești lucrurile deoarece uneori poți avea mult mai mult de câștigat dintr-o înfrângere decât dintr-o victorie.
În aceste 9 luni am trăit o gamă largă de sentimente aparte, poate unele sentimente pe care nu le-am mai trăit niciodată până atunci. Au fost 9 luni incredibile care parcă mi-au redat un zâmbet permanent pe față, în care am descoperit că fotbalul chiar îmi dă culoare vieții!